Contact 020 - 512 43 43
Search
Menu
Sluit

Bloedafname

In het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek worden verschillende onderzoeken gedaan waarvoor bloed onderzocht moet worden. Daarom is in het Centrum een speciale ‘prikkamer’ zodat alle onderzoeken direct en onder één dak plaats kunnen vinden. Dit doen wij niet alleen voor cliënten van het Centrum, maar ook voor patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek.

Werkwijze
Bij binnenkomst van het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek meldt u zich bij de balie en krijgt u uitleg over de werkwijze van het onderzoek. Na aanmelding op de aanmeldzuil neemt u plaats in wachtruimte 1. Wanneer u wordt opgeroepen om bloed te prikken meldt u zich bij Bloedafname. Na het afnemen wordt uw bloed direct per buizenpost naar het laboratorium gestuurd voor de gewenste onderzoeken zodat uw arts de resultaten snel ter beschikking heeft.

Hoe gaat bloedafname in het werk?

De bloedafname is snel en toegankelijk georganiseerd en is afhankelijk van het type onderzoek in het Centrum.

 

1
Aanmelden bij de zuil
2
Plaatsnemen wachtruimte 1
3
Bij oproep naar Bloedafname gaan
4
Na afname gaat materiaal direct naar het lab
Tips voor bloedonderzoek

In het Centrum kunt u vertrouwen op de deskundige begeleiding van onze medewerkers. Toch kunt u opzien tegen bloedprikken. Onze medewerkers zullen er alles aan doen u gerust te stellen en uw vragen te beantwoorden. Een paar tips ter voorbereiding:

  • Zorg ervoor dat u goed uitgerust bent en voldoende vocht tot u heeft genomen.
  • Heeft u de neiging om flauw te vallen? Laat dit ons weten, we zijn erop getraind als dit voorkomt.
  • Is er eerder bloed afgenomen en verliep dit lastig? Laat ons weten bij welke ader/plaats dit het meest succesvol verliep.
  • Probeer te ontspannen. Sluit uw ogen en adem volledig en rustig in en uit door uw mond.

Na afloop kan het zijn dat u iets wilt eten of drinken. Let wel op dat dit afhankelijk is van het vervolgonderzoek. Voor sommige onderzoeken moet u nuchter blijven.