Download app Vacatures
Menu
Sluit

Wanneer voor onderzoek gaan?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas aliquet tellus ut lectus condimentum, non rhoncus lorem tristique. Donec quam eros, viverra vel facilisis ut, rutrum nec leo. Nam sit amet lacus sed diam luctus commodo ac quis massa. Donec vestibulum, massa pharetra aliquam congue.

Tijdig en efficiënt

Het Centrum is erop gericht om in een vroeg stadium snel en betrouwbaar vast te stellen of er sprake is van kanker. Dit is mogelijk doordat de onderzoeken zo efficiënt mogelijk worden ingericht en wordt gefocust op ‘risico-gestuurde screening’ en patiënten met vroege klachten. Hierdoor kan in een vroeg stadium worden uitgesloten of er sprake is van kanker. Als er toch sprake is van kanker dan zorgt vroegtijdig opsporen vaak voor een grotere kans op genezing en maakt het de behandeling minder zwaar.

Risico-gestuurde screening en vroege klachten

Wanneer er sprake is van een verhoogd risico op kanker is het belangrijk om tijdig onderzoek te doen.

Het Centrum voor Vroegdiagnostiek richt zich op personen met mogelijk een verhoogd risico op basis van bijvoorbeeld erfelijke aanleg. Hierbij hoeven er geen klachten te zijn. Ook personen met klachten die mogelijk wijzen op kanker, of personen waarbij vervolgonderzoek (bijvoorbeeld uit het bevolkingsonderzoek) nodig is, kunnen bij het Centrum terecht.

De risico-gestuurde screening die zich richt op personen met een verhoogd risico is een ontwikkeling die de komende jaren een grotere rol gaat spelen. Hierdoor kunnen mensen eerder gerustgesteld worden. Als er wel kanker wordt gevonden, is de impact van de behandeling vaak lager doordat het eerder wordt ontdekt.

Deskundig en innovatief

Centrum voor Vroegdiagnostiek is een onderdeel van het Antoni van Leeuwenhoek, hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut van Nederland (NKI). Door het AVL Centrum voor Vroegdiagnostiek wordt bijgedragen aan wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor wordt nationaal en internationaal nog meer kennis opgebouwd over het vroegtijdig herkennen van tumoren door bijvoorbeeld de inzet van Artificial Intelligence (AI).

In het Centrum wordt gebruik gemaakt van de nieuwste apparatuur, zoals de inzet van speciale camera’s (360WB Vectra) voor huidonderzoek en meer geavanceerde mpMRI-scans voor prostaatonderzoek.

Maak kennis met de professionals van prostaatonderzoek

Het Centrum combineert innovatie en wetenschappelijk onderzoek om snel zekerheid te geven bij risicofactoren of signalen die kunnen duiden op kanker.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.